Oksemedailloner med kantareller
Før kantarelsæsonen er helt forbi, får disse små svampe lov til at spille hovedrollen i denne ret
500 g kantareller
1 løg
25 g smør
2 spsk grønne peberkorn (glas) + lage
1 dl hvidvin
2 dl piskefløde
salt og peber
8 oksemedailloner à 75 g
olie til at stege i
½ bundt purløg
*
A. 500 g kantareller gøres i stand, skylles i rindende vand og duppes godt tørre.
Løg skæres i små terninger.
B. 25 g smør varmes op på en pande, og løget steges glasklart.
Kantarellerne tilsættes og steger med i 4 minutter.
2 spsk grønne peberkorn knuses.
De kommes på panden sammen med 1-2 spsk lage og 1 dl hvidvin, og det koges ind til det halve.
C. 2 dl piskefløde tilsættes.
Det koges op og koges ind, til det er cremet.
Smag til med salt og peber og hold det varmt.
D. Oksemedailloner drysses med salt og peber.
På en anden pande varmes 1 spsk olie op, og medaillonerne steges 3-4 minutter på hver side.
E. ½ bundt purløg snittes fint og kommes i saucen.
Medailloner og sauce anrettes på tallerkener.
Pr. portion, 35 g protein, 29 g fedt, 2 g kulh. = 416 kcal -1748 kj
Tomatsalat, enkel uden nogen dikkedarer
En enkel salat uden nogen dikkedarer. Den klarer sig med et par traditionelle ingredienser.
400 g tomater, modne
2 forårsløg
2 spsk balsamico bianco
salt, peber, sukker
1 hvidløgsfed
8 spsk tomatsaft
4 spsk (oliven)olie
½ bundt bredbladet persille
*
A. Tomater skylles, gøres i stand og skæres i skiver.
Det hvide og det lysegrønne af 2 forårsløg skæres i tynde ringe.
Til vinaigretten røres 2 spsk balsamico bianco, lidt salt, peber, 1 nip sukker, 1 presset hvidløgsfed, 8 spsk tomatsaft og 4 spsk olie sammen.
Forårsløgene røres i dressingen.
B. ½ bundt bredbladet persille rives i grove stykker og blandes med tomaterne og dressingen.
Pr. portion: 2 g protein, 20 g fedt, 13 g kulh. = 247 kcal - 1038 kj
Sangriagelé
Her skal den spanske nationaldrik spises med ske. En lille bid af Mallorca derhjemme på altanen
Til 6 portioner: Tilberedning, 30 min. plus tid til afkøling
6 blade husblas
300 g honningmelon
300 g vandmelon
300 g cantaloupemelon
5 dl rødvin
1 kanelstang
reven skal af en økologisk appelsin
1 brev vaniljesukker
80 g sukker
2½ dl appelsinsaft røres i.
*
A. 6 blade husblas opblødes i koldt vand.
Honningmelon, vandmelon og cantaloupemelon udkernes og skæres i små stykker.
Rødvin, kanelstang, reven skal af en økologisk appelsin, 1 brev vaniljesukker og 80 g sukker bringes i kog og koges ind uden låg til 2½ dl.
B. Det sis op i en skål.
Vandet trykkes ud af husblassen, som opløses i den varme væske.
2½ dl appelsinsaft røres i.
Melonstykkerne kommes i 6 glas (der kan rumme ¼ l hver), og der fyldes op med rødvinsblandingen.
Lad det stivne natten over i køleskabet.
Vaniljesauce passer til.
Pr. portion, 3 g protein, 0 g fedt, 28 g kulh. = 144 kcal - 604 kj