4 oksemedailloner (mørbrad)
Smør
2-3 store bagekartofler
Salt og peber
Olie
Broccoli
Bearnaise
Oksemedaillonerne (køb dem eventuelt som tournedos omvundet med
spæk) krydres med salt og peber og steges i smør på panden, indtil de
har den farve, som man nu synes, bøffer skal have (rød, medium,
gennemstegt).
Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side af råkostjernet, pres så
meget væde ud som muligt (brug et rent viskestykke), krydr med salt og
peber og form dem til "bøffer", der er lidt større end medaillonerne.
Husk at trykke dem godt sammen, så de ikke falder fra hinanden på
panden.
Steg dem i hed olie på begge sider, indtil de er sprøde og gyldne.
Læg oksemedaillonerne (tournedos'erne) ovenpå og servér sammen med
letkogt broccoli og sauce bearnaise.
Tips: Man kan udskifte en tredjedel af kartoflerne med knoldselleri.