Det tager kun 1 times tid at tilberede disse knasende sprøde
medaljoner med lækkert tilbehør. Men det hele kan heldigvis forberedes i god
tid.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 1
time. Udblødning: 12 timer. Koge-/stegetid; 1 time
#
2 bøffer af kalve- eller oksemørbrad (à 150-180 g)
15 g smør
8 nye små porrer
1 spsk olie
1 tsk vineddike
lidt frisk timian
salt og peber
Panade:
1 skive lyst brød
25 g
parmesanost
1 fed
hvidløg
2
ansjosfileter
1 spsk
mayonnaise
1 tsk
worcestershiresauce
1 tsk dijonsennep
Y. tsk knust sort peber
Bønnehummus:
100 g hvide bønner eller 1 dåse kogte hvide bønner
1 laurbærblad
1-2 tsk citronsaft
1-2 spsk olie
Tilbehør:
1 lille romainesalat
Læg bønnerne i blød i rigeligt koldt vand i mindst 12 timer.
Kog dem helt møre i friskt, usaltet vand med laurbærblad
(ca. 45 min - tjek pakkens anvisning).
Hæld bønnerne i en sigte, men gem 1 dl af kogevandet.
Kør bønnerne til mos i en foodprocessor og smag til med
citronsaft, olie, salt og peber.
Juster tykkelsen med ½-1 dl kogevand.
Skær skorperne af brødet, og skær parmesanosten i små stykker.
Pil hvidløgsfeddet.
Hak det hele i en foodprocessor eller hurtighakker.
Tilsæt de øvrige ingredienser til panaden, og kør det
hurtigt sammen.
Brun bøfferne hurtigt på en varm pande med smør.
Læg dem på en tallerken til afkøling.
Dryp dem af på køkkenrulle, læg dem i en lille bradepande
med bagepapir, og dæk dem tæt med
panaden.
Rens de små porrer.
Læg dem i en lille bradepande med bagepapir, og vend dem med
olie, vineddike, timian, salt og peber.
Sæt bøffer og porrer i ovnen ved 200 °C varmluft i 10-15 min.
Kødet skal have en centrumtemperatur på 58-60 °C.
Server bøfferne med de bagte porrer, bønnehummus og sprøde salatblade.
TIPS: Del salaten i blade, og læg dem i iskoldt vand i 10
min før du slynger dem tørre, så bliver de supersprøde.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin