Kogetid i trykkoger: 45 min.
2½ kg oksetværreb eller spidsbryst
¾ spsk salt pr. l vand
2 tsk groft peber
2 porrer
2 gulerødder
1 tyk skive selleri
1 persillerod
suppevisk af: porretop og persillekviste
Peberrodssauce:
3 spsk smør eller margarine
3 spsk hvedemel
4½ dl suppe
reven peberrod
salt, peber
* Tilberedning
Kom kødet i trykgryden med vand der lige dækker.
Tilsæt krydderier, grønsager og suppevisk.
Luk for trykkogeren og bring den på tryk.
Lad det koge i 45 min.
Tag trykket af gryden, hurtigt eller langsomt.
Tag kødet op og si suppen.
Smelt smørret til saucen og rør det sammen med melet.
Spæd med 4 ½ dl af den siede suppe.
Smag saucen til med salt, peber og reven gulerod.
Træk benene ud af kødstykkerne og skær kødet i pæne skiver.
Server saucen til sammen med kogte kartofler.