Lynstegt er lækkert - her i en variant med 1 grønsag og 1 slags kød. Når kødet er marineret, er retten hurtigt tilberedt.
Marinade til kød:
½ dl soyasauce
1 fed hakket hvidløg
1 spsk finthakket frisk ingefær
1 spsk (sesam-)olie
1 kg broccoli i buketter og stilkene i stave
3 spsk sesamfrø
300 g mørt oksekød i strimler
Tilbehør: Jasminris
Østerssauce:
2 dl hønsebouillon
2 tsk sukker
1 spsk tør sherry
4 spsk østerssauce
1 spsk kartoffelmel
Rør en marinade af soyasauce, hvidløg, ingefær og olie sammen og lad kødet trække deri 1 ½-2 timer i køleskabet.
Rist sesamfrøene 2 min. på en tør pande.
Kog broccolibuketter og stilke i rigeligt, letsaltet vand 2-3 min. og lad dem dryppe af i en sigte.
Østerssauce:
Bring bouillon, sukker, sherry og østerssauce i kog.
Jævn med kartoffelmel udrørt i 2 spsk. vand og tag straks gryden fra varmen.
Kom kød og marinade på en hed pande og steg det, til kødet er mørt og har taget lidt farve, ca. 3 min.
Vend kød og broccoli i den varme sauce, drys med sesamfrø og server med en skål jasminris.
Tips: Østerssauce eller Oystersauce minder om en tyk soyasauce. Det fås i velassorterede supermarkeder.
Du kan også prøve at tilberede retten med struds i stedet for oksekød.
Grønsager pr. person: ca. 250 g