Logo

Oksekød med broccoli i østerssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksekød med broccoli i østerssauce

Lynstegt er lækkert - her i en variant med 1 grønsag og 1 slags kød. Når kødet er marineret, er retten hurtigt tilberedt.


Marinade til kød:
½ dl soyasauce
1 fed hakket hvidløg
1 spsk finthakket frisk ingefær
1 spsk (sesam-)olie

 

1 kg broccoli i buketter og stilkene i stave

3 spsk sesamfrø
300 g mørt oksekød i strimler
Tilbehør: Jasminris


Østerssauce:
2 dl hønsebouillon
2 tsk sukker
1 spsk tør sherry
4 spsk østerssauce
1 spsk kartoffelmel


Rør en marinade af soyasauce, hvidløg, ingefær og olie sammen og lad kødet trække deri 1 ½-2 timer i køleskabet.

Rist sesamfrøene 2 min. på en tør pande.

Kog broccolibuketter og stilke i rigeligt, letsaltet vand 2-3 min. og lad dem dryppe af i en sigte.

Østerssauce:

Bring bouillon, sukker, sherry og østerssauce i kog.

Jævn med kartoffelmel udrørt i 2 spsk. vand og tag straks gryden fra varmen.

Kom kød og marinade på en hed pande og steg det, til kødet er mørt og har taget lidt farve, ca. 3 min.

Vend kød og broccoli i den varme sauce, drys med sesamfrø og server med en skål jasminris.

 

Tips: Østerssauce eller Oystersauce minder om en tyk soyasauce. Det fås i velassorterede supermarkeder.

Du kan også prøve at tilberede retten med struds i stedet for oksekød.

Grønsager pr. person: ca. 250 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 9.008 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her