Kød for feinschmeckere. Smager som en drøm - velstegt, let
krydret og serveret med lækkert kryddersmør, festligt.
• Fileten er altid mager og mør. Det er kødet fra den bedste
del af dyret,
Forberedelse 20 min. Tilberedning 6-8 min. 4 portioner
# Råvarer til Oksefilet med kryddersmør:
4 entrecôtes
(skiver af oksefilet à 150g, ca 2 cm tykke)
1 spsk hele peberkorn
2 spsk smør eller margarine
KRYDDERSMØR:
2 kviste af henholdsvis basilikum, dild, estragon og
persille
4 blade salvie
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
½ tsk salt
60 g blødt smør eller olie
* Fremgangsmåde:
1 Afpuds kødet og dup det tørt.
Gnid bøfferne med groft knust peber.
2 Rens krydderurterne og hak dem fint.
Hak løget fint, pres hvidløget.
Bland det bløde fedtstof med krydderurter, løg og hvidløg.
3 Form blandingen til en rulle på et stykke
smørrebrødspapir.
Et festligt alternativ er at komme smørret i en sprøjtepose
og sprøjte små rosetter ud på et stykke folie.
Lad kryddersmørret stivne i køleskabet.
4 Brun fedtstoffet på en pande og steg bøfferne 2-4 min. på
hver side - alt efter hvor gennem- stegte de skal være (se Tips & råd).
5 Anret kødet på varme tallerkener og garner med rosetter
eller skiver af kryddersmør.
Tips & råd
De tre stegetrin for en 2 cm tyk skive oksefilet er:
• 2-2½ min. - meget blodig ("rare"). Kødet føles
helt blødt ved tryk med en gaffel.
• 2½-3 min. - blodig ("medium rare"). Kødet er
noget fastere ved kanterne.
• 3-4½ min. - gennemstegt ("well-done"). Kødet
føles næsten hårdt og uelastisk.
VARIATION
Råstegt kartoffelkage og smørvendt broccoli eller grillede
tomater og en råkost smager godt til.
Giv gerne en kraftig rødvin til.
PR. PORTION: Kalorier 235 = Kilojoule 975
Kulhydrat 0 g Protein 25 g Fedt 15 g (57%) Fibre 1 g.