500 g pasta skruer
500 g flæskefars
1 løg
2 fed hvidløg
1 l. mælk (let eller sød)
½ revet muskatnød
100-200 g ost (revet ost eller en rest, bare ikke stærk ost)
parmesan til top
Kødet:
Snit løgene fint og svits dem i en gryde, med lidt olie.
Når løgene er klare tilsættes de knuste hvidløg og farsen.
Svits blandingen under omrøring til farsen er blevet ensartet mørk.
Kom evt. salt og timian i.
Kog pastaen evt. med et par grønsags bouillonterninger.
Saucen:
Smelt 100 g plantemargarine i en gryde.
Tilsæt 3 spiseskefulde hvedemel, rør rundt så det ikke klumper.
Hæld mælken langsomt i under omrøring. Tilsæt muskatnød og ost.
Tag et højt fad og kom skiftevis pasta, kød og sauce i.
Start og slut med sauce.
Drys parmesan ost på toppen (kan erstattes med revet ost).
Stil fadet i midten af ovnen og giv det ½ time ved 180ºC til toppen er
gylden.
Tips: saucen er den samme som man bruger i lasagne.
Brug din egen sauce opskrift.
Hvis retten laves med oksefars har den tildens til at blive tør.