1 ½ kg lammekød med ben, bov eller hals
4 tomater
2-3 spsk hvedemel
2 spsk olie
2 fed hvidløg
1-2 kviste timian
½ l. bouillon
10 nye gulerødder
200 g små nye løg
3 spsk smør
750 g små nye kartofler
1 tsk koncentreret tomatpure
4 spsk fløde
Få evt. slagteren til at skære kødet ud i 12 ensartede stykker.
Skold tomaterne, flå dem og skær dem i små stykker.
Bland melet med rigeligt salt og peber og vend kødstykkerne heri.
Varm olien op i en stegegryde og brun kødstykkerne godt ved kraftig
varme.
Pil hvidløgsfedene og pres dem ud over kødet.
Tilsæt tomater og timian.
Hæld bouillonen ved og lad alt snurre for svag varme under låg i 40
minutter.
Gulerødderne skrabes, skylles og halveres på langs.
Løgene pilles.
Lad smørret smelte på en stegepande, og lad løg og gulerødder snurre
heri for svag varme, til løgene bliver gyldne.
Drys med lidt salt.
Skrab kartoflerne og kom dem i gryden til kødet sammen med løg og
gulerødder, hvorefter alt simrer under låg for svag varme i yderligere
25 minutter.
Tomatpureen piskes ud i fløden og røres i ragouten, som smages til en
sidste gang, inden den sættes rygende varm på bordet.
Hertil passer godt bondebrød.