Logo

Nakkefilet med krydderbulgur

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg nakkefilet
kødsnor
1 spsk olie
8 tynde skiver serano- eller parmaskinke
20 g hel parmesan
 
Krydderbulgur:
2 gulerødder
¼ selleri
2 porrer
1 spsk olie
2 fed hvidløg
3 dl bulgur
5 dl bouillon
salt og peber
evt. metalringe
 
1 dl olie
 
Tilbehør
Evt. grøn pesto
       
Kødet:
Skær nakkefileten igennem på langs i to lige store stykker og snør dem med kødsnor, så skiverne bliver lige store ved anretning.
Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber og brun det på en pande i olie på alle sider.
Læg de to stykker kød i et ovnfast fad. Stil fadet midt i ovnen.
Steg kødet ved 180ºC i ca. 50 minutter.
Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 70ºC.
Læg skinken på en bageplade med bagepapir og stil skiverne i ovnen ved 180ºC i ca. 10 minutter, til de er sprøde.
Høvl parmesanen i skiver med en kartoffelskræller eller en ostehævl.
Skær kødet i mindst 8 pæne skiver.
Krydderbulgur:
Skær gulerødder og selleri i meget små tern.
Gem ca. 10 cm porretop fra den ene porre.
Skær resten af porrerne i tynde skiver.
Svits grønsagerne i olie sammen med finthakket hvidløg i ca. 5 minutter. Tilsæt bulgur og bouillon. Lad det koge op.
Sluk for varmen og lad gryden stå i ca. 10 minutter under låg.
Smag til med salt og peber.
Hæld bulguren i metalringe eller forme.
Skær porretoppen i tynde strimler og friter dem i olie ved ikke for høj varme til de er sprøde.
Læg dem til afdrypning på køkkenrulle.
Hvis temperaturen er for høj, bliver porretoppen brun.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.894 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her