400 g nakkefilet
½ spsk olie
1 skalotteløg
3-4 tomater
1 tsk tørret basilikum eller 1 spsk frisk
1 dl bouillon
Salt
peber
Gremolata:
½ bundt persille
1 fed hvidløg
½ citron
Tilbehør:
150 g grønne bønner drysset med
6 finthakkede radiser samt
500 g kartofler
Hak skalotteløget fint og skær tomaterne i både.
Dup nakkefileten tør med køkkenrulle.
Brun den i olien på alle sider ved god varme i en lille gryde.
Tag den op.
Kom skalotteløg, tomater og basilikum i gryden.
Lad det dampe i et par minutter ved svag varme under omrøring.
Læg kødet tilbage i gryden.
Tilsæt bouillon, salt og peber.
Steg kødet ved svag varme i 30 - 40 minutter under låg.
Vend det efter 15 - 20 minutter.
Bruges stegetermometer er kødet færdigt, når centrumtemperaturen viser 75ºC.
Tag kødet op af gryden og lad det hvile tildækket i ca. 15 minutter.
Stil saucen til side.
Tilbered gremolata, mens kødet steger.
Hak persille og hvidløg fint.
Bland det med revet citronskal og stil det til side.
Pres saucen fra kødet gennem en sigte.
Smag til med salt og peber.
Drys gremolata på kødet.
Skær det i tynde skiver og servér med sauce og tilbehør.