600 g nakkefilet
100 g bacon (1 cm tyk skive)
30 g smør/margarine/olie
2 gulerødder
2 løg (store)
2 dl vand
2 dl rødvin (kan udelades)
2 dl fløde/cremefraiche
Krydderier:
2 kviste timian
1 bundt persille
1 laurbærblad
salt og peber
Tilbehør:
8 gulerødder (mellemstore)
250 g grønærter
250 g champignon, bønner el. andet
Kødet spækkes med bacon, der er skåret i strimler, og nogle kviste persille.
Stegen brunes godt.
Gulerødder og løg snittes fint, tilsættes og svitses med et øjeblik.
Der krydres med salt og peber.
Vand og evt. rødvin, resten af persillen, laurbærblad og timian tilsættes. Stegen simrer i urteblandingen i 1½-1¾ time.
Når kødet er færdigstegt, sies stegeskyen og urterne pureres gennem en sigte ned i skyen, (det giver en dejlig kraftig sauce).
Der smages til med salt og peber, og en anelse sukker samt fløde eller cremefraiche.
Saucen jævnes evt.
Stegen skæres i skiver og serveres sammen med tilbehøret.
På billedet vist med en tomatsalat af gule og røde cherrytomater med et lidt finthakket rødløg