1000 g nakkefilet
1 fedhvidløg
Salt
peber
4 spsk frisk rosmarin eller 4 tsk tørret
Pasta med chili og grønsager:
½-1 chili efter smag
4 fedhvidløg
250 g champignon
160 g rød peberfrugt
250 g tynde grønne bønner
350 g tørret pasta fx tagliatelle
½ spsk olie
2 spsk frisk rosmarin eller 2 tsk tørret
3 dl bouillon eller afskummet sky fra steg
Saucejævner
50 g friskost naturel 6%
Salt
Skær hvidløget i tynde snitter og stik det ind i nakkefileten ved hjælp af en urtekniv.
Gnid kødet med salt, peber og rosmarin.
Stil det i en kold ovn ved 180ºC og steg det i 1 ½ - 2 timer, til det netop er gennemstegt.
Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen vise 75ºC.
Lad kødet hvile tildækket i 20 min.
Skær chilien i tynde ringe.
Fjern kerner, hvis retten ikke ønskes for stærk.
Hak hvidløg fint.
Skær champignonerne i skiver og peberfrugten i grove umage stykker.
Halvér eventuelt bønnerne.
Kog pastaen efter pakkens anvisning.
Hæld vandet fra.
Opvarm olien på en stor pande/gryde. Svits alle grønsagerne ved kraftig varme i 3-4 minutter under omrøring.
Tilsæt rosmarin og bouillon og kog retten igennem under låg.
Jævn med saucejævner og rør osten i.
Smag til med salt.
Bland pastaen med grønsagerne.