400 g lammehakkekød
150 g kikærter
2 løg
1 spsk olie
4 tomater (evt. flåede dåse )
½ tsk spidskommen
2 tsk paprika
½ tsk gurkemeje
½ tsk tørret oregano
2 dl vand
1 tsk salt
peber
50 g tørrede usvovlede abricoser
Læg kikærterne i blød i koldt vand 8-10 timer, fx natten over.
Pil løgene og skær dem i tern.
Varm olien i en gryde og svits løgene gyldne.
Tilsæt det hakkede lammekød og svits det, til det gryner og har taget farve.
Skold tomaterne og flå dem, hvis der bruges friske.
dåse tomater skal blot dryppe af.
Skær tomaterne i både og kom dem i gryden.
Knus spidskommen i en morter og kom den i gryden sammen med paprika, gurkemeje og oregano.
Rør så krydderierne fordeler sig.
Kom vand, salt og peber i.
Hæld de udblødte kikærter til afdrypning i en sigte og kom dem i gryden.
Lad retten koge småt under låg ca 50 min, til kikærterne er møre.
Klip eller skær abricoserne i tynde strimler og lad dem koge med de sidste 5 min.
Smag retten til med salt og peber.
Tips: Byd små kernebrød eller landbrød til. Retten kan ledsages af iskold yoghurt naturel. Kikærterne skal koges møre, men ikke mosede. Kan fryses.