300 g hakket oksekød (maks. 12 g fedt pr. 100 g)
6 dl vand
1 stk oksebouillon terning
2 spsk sojasauce el. engelsk sauce
2 spsk flydende fedt- stof
2 gulerødder i tern
1 persillerod el. pastinak i tern
1½ løg i tern
1½ dl koldt vand (til meljævning)
4 spsk hvedemel (til meljævning)
Kulør
1 tsk salt og ½ tsk peber
Mos af rodfrugter:
300 g kartofler
250 g pastinak
250 g gulerod
1½ dl minimælk
3 tsk (oliven)olie
salt og peber
*
Vand, oksebouillon og sojasauce hældes i en gryde og koges op.
Oksekødet ristes på en sliplet-pande i fedtstof, kødet tilsættes skyen, og retten bringes i kog.
Grønsagerne ristes på sliplet-panden i fedtstof og tilsættes efterhånden.
Retten koger videre i ca. 15 min. Der tilsættes evt. mere vand.
Millionbøffen jævnes med meljævning og koges godt igennem, smages til med salt og peber og der tilsættes evt. lidt kulør.
Til rodfrugtmosen skrælles kartofler, gulerødder og pastinak (andre rodfrugter kan anvendes).
Kog grønsagerne helt møre i vand 30-45 min.
Varm mælk og olie op.
Hæld vandet fra grønsagerne.
Pisk mosen med en el-pisker, gerne 5 min., så den er helt fin og luftig.
Vend den varme mælk og olie i mosen og smag til med salt og peber.
Tips: Pynt retten med persille ved servering.
Pr. portion: 463kcal/1936kJ Fedt: 18 g Kulhydrater: 27 g Protein: 42 g