Logo

Millionbøf med grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Populær og sund ret også til børn. Pynt retten med persille ved servering.

300 g hakket oksekød (maks. 12 g fedt pr. 100 g)

6 dl vand

1 stk oksebouillon terning

2 spsk sojasauce el. engelsk sauce

2 spsk flydende fedt- stof

2 gulerødder i tern

1 persillerod el. pastinak i tern

1½ løg i tern

1½ dl koldt vand (til meljævning)

4 spsk hvedemel (til meljævning)

Kulør

1 tsk salt og ½ tsk peber

Mos af rodfrugter:

300 g kartofler

250 g pastinak

250 g gulerod

1½ dl minimælk

3 tsk (oliven)olie

salt og peber

*

Vand, oksebouillon og sojasauce hældes i en gryde og koges op.

Oksekødet ristes på en sliplet-pande i fedtstof, kødet tilsættes skyen, og retten bringes i kog.

Grønsagerne ristes på sliplet-panden i fedtstof og tilsættes efterhånden.

Retten koger videre i ca. 15 min. Der tilsættes evt. mere vand.

Millionbøffen jævnes med meljævning og koges godt igennem, smages til med salt og peber og der tilsættes evt. lidt kulør.

Til rodfrugtmosen skrælles kartofler, gulerødder og pastinak (andre rodfrugter kan anvendes).

Kog grønsagerne helt møre i vand 30-45 min.

Varm mælk og olie op.

Hæld vandet fra grønsagerne.

Pisk mosen med en el-pisker, gerne 5 min., så den er helt fin og luftig.

Vend den varme mælk og olie i mosen og smag til med salt og peber.

Tips: Pynt retten med persille ved servering.

Pr. portion: 463kcal/1936kJ Fedt: 18 g Kulhydrater: 27 g Protein: 42 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.873 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her