Pulled Pork er en amerikansk ret fra sydstaterne. Den består
af svinekød, som er langtidsgrillet over trækul. Pulled Pork grilles normalt i
12-15 timer ved temperaturer mellem 110-130 °C.
4 personer. Arbejdstid: 15-30 min. Samlet tid: 8 timer.
# Ingredienser til Mexicansk pulled pork med adobosauce
1 kg nakkefilet eller svinebov, afpudset
8 tortillas brød (mexikanske pandekager)
Adobosauce:
3 spsk mild chilipulver eller 3 guajillo chilier, rensede,
ristede og udblødte
3 tsk tørrede chiliflager eller 3 ristede arbol chilier
2 løg
2 spsk olie
3 fed hvidløg
3 blommetomater
1 tsk stødt spidskommen
¼ tsk stødt nellike
1 spsk tørret oregano
1 tsk stødt allehånde
½ dl vand
1 tsk stødt kanel eller ½ cm ægte kanel pr. pers.
4 spsk agavesirup eller flydende honning
3 spsk æblecidereddike
1 drys salt
*
Start gerne dagen før.
Adobosauce:
Hak chilierne i mindre stykker.
Skær løgene i små tern, og svits dem i olie i en gryde, uden
at de tager særlig meget farve.
Tilsæt chili, og hvidløg og svits kort med løgene.
Skær tomaterne i tern, og tilsæt dem.
Tilsæt de øvrige ingredienser til adobosaucen.
Lad den småkoge under låg ca. 15 minutter.
Blend saucen, fx med en stavblender
Smag til med salt.
Afkøl den helt i køleskab.
Kødet:
Skær kødet i ca. 5x5 cm tern.
Vend kød og sauce sammen.
Lad kødet marinere i saucen 3-12 timer tildækket i køleskab.
På dagen:
Kom det hele i en gryde med tætsluttende låg, som kan tåle
ovnvarme.
Stil gryden i ovnen ved 150° ca. 4 timer (eller 12 timer ved
130 °C)
Tag låget af den sidste times tid, og skru op på 175° (vend
rundt i kødet nogle gange under den sidste times stegning).
Kødet skal være så mørt, at det nærmest falder fra hinanden
Træk kødet fra hinanden med et par gafler (du kan gøre det
direkte i gryden eller tag ternene op af den dannede sauce, og læg dem på et
træskærebræt).
Kom det delte kød tilbage i saucen og varm det hele igennem
igen inden servering.
I starten virker det som om der er meget sauce, men det
delte kød suger det til sig.
Servér kødet tacostyle i små varmede tortillas, gerne
majstortillas.
Kom fx sprød grøn salat, guacamole, pico de gallo og
cremefraiche i dine tortillas sammen med kødet.
Server gerne en Mexicansk mojito som drink eller forret og Brownie
som dessert