Brownie er en chokoladedessert, som man oftest ser som små,
kvadratiske stykker kage. Brownie er karakteriseret af sit sprøde ydre, og
saftige, karamelagtige kerne
4 personer. Arbejdstid: 0-15 min. Samlet tid: 35 min.
# Ingredienser til Brownie
245 g chokolade (ca.66%)
100 g smør
85 g hvedemel
50 g kakaopulver
2 tsk bagepulver (strøgne)
2 spsk cremefraiche 18 %
1 drys salt
5 æg
380 g sukker
smør til formen
Lidt mel til formen
100 g mørk chokolade (ca. 66 %)
evt vaniljeis
*
En form passende til brownies (lille, kvadratisk) smøres med
et tyndt lag smør og drysses med mel.
Sørg for, at alt det overskydende mel vendes ud af formen.
Hak chokoladen fint og smelt den sammen med smørret, som er
udskåret i mindre stykker.
Tænd ovnen på 180 °C.
Sigt mel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen.
I en røremaskine piskes æg sammen med sukker.
Skru røremaskinen ned på laveste trin og tilsæt den lune
chokolademasse.
Når dejen er homogen, røres melblandingen i.
Derefter tilsættes cremefraiche.
Pas på ikke at røre dejen sej, den skal kun lige være rørt
sammen
Hvis du har lyst, kan du hakke yderligere 100 g chokolade af
samme slags, som du kom i dejen, og vende dem i dejen nu
Sæt kagen på midterste rille i ovnen og bag den i ca. 30
minutter på 180 °C.
Lad kagen afkøle i formen
Server evt med vaniljeis.
TIPS: Kan evt tilsættes 100-200 g hakkede valnødder