Logo

Brownie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brownie

 

Brownie er en chokoladedessert, som man oftest ser som små, kvadratiske stykker kage. Brownie er karakteriseret af sit sprøde ydre, og saftige, karamelagtige kerne

4 personer. Arbejdstid: 0-15 min. Samlet tid: 35 min.

 

# Ingredienser  til Brownie

245 g chokolade (ca.66%)

100 g smør

85 g hvedemel

50 g kakaopulver

2 tsk bagepulver (strøgne)

2 spsk cremefraiche 18 %

1 drys salt

5 æg

380 g sukker

smør til formen

Lidt mel til formen

100 g mørk chokolade (ca. 66 %)

evt vaniljeis

*

En form passende til brownies (lille, kvadratisk) smøres med et tyndt lag smør og drysses med mel.

Sørg for, at alt det overskydende mel vendes ud af formen.

 

Hak chokoladen fint og smelt den sammen med smørret, som er udskåret i mindre stykker.

Tænd ovnen på 180 °C.

 

Sigt mel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen.

I en røremaskine piskes æg sammen med sukker.

Skru røremaskinen ned på laveste trin og tilsæt den lune chokolademasse.

Når dejen er homogen, røres melblandingen i.

 

Derefter tilsættes cremefraiche.

Pas på ikke at røre dejen sej, den skal kun lige være rørt sammen

 

Hvis du har lyst, kan du hakke yderligere 100 g chokolade af samme slags, som du kom i dejen, og vende dem i dejen nu

 

Sæt kagen på midterste rille i ovnen og bag den i ca. 30 minutter på 180 °C.

Lad kagen afkøle i formen

 

Server evt med vaniljeis.

 

TIPS: Kan evt tilsættes 100-200 g hakkede valnødder

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.729 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her