2 kg havørred
50 g smør
2 spsk hakket løg
1 bdt dild
salt og peber
1 kg champignon
30 g smør
3 dl mælk
3 spsk Maizenamel
250 g 38% cremefraiche
saften af ½ citron
salt og peber
Fisken renses, tør fisken og læg den i et velsmurt ovnfast fad.
Drys fisken med 2 spsk hakkede rå løg, frisk dild kviste og 50 g smør.
Salt og peber fordeles på fisken.
Fadet dækkes med aluminiumsfolie og sættes i ovnen i 55 min.
Skind og ben fjernes når fisken er afkølet.
Fiskekødet lægges i ovnfast fad og skyen anvendes til sauce.
Champignon dampes møre i 30 g smør, hældes i en sigte og væden blandes med fiskefonden samt halvdelen af mælken i en passende gryde.
Maizenamelet udrørt i resten af mælken tilsættes når gryden koger.
Skal koge i et par min.
Cremefraiche, salt, peber og citronsaft tilsættes.
Når saucen opnår en blød konsistens tilsættes champignon, og saucen får et let opkog.
Stuvningen hældes over fisken i et jævnt lag og sættes i ovnen ved 150º.
Serveres varmt med ny pillede kartofler.