med lam, abrikos, mandler og chili. Dertil serveres
citronbulgur og focaccia brød med kartofler og rosmarin.
Tagine er traditionel simremad fuld af smag, og hvor kødet
bliver mørt som smør. For ikke at tale om den uimodståelige duft af krydderier.
#
2 løg
2 gulerødder
300 g kartofler
½-1 chili
olivenolie
500-600 g lammekød i tern
50 g svesker
50 g tørrede abrikoser
50 g mandler
1 tsk spidskommen
½ tsk kanel eller 1 hel stang kanel
4½ dl vand
salt, peber og evt. lidt citron- eller limesaft
*
Sådan laver du marokkansk tagine med lam, abrikos, mandler
og chili:
Skræl og skær gulerødder og løg i skiver.
Skræl og skær kartoflerne i grove stykker.
Halver chilien, fjern kernerne og hak den groft.
Varm lidt olivenolie i en gryde og brun kødet godt af på
alle sider. Tag kødet op.
Steg løgene møre i samme gryde og tilsæt svesker, abrikoser,
mandler, chili, spidskommen, kanel, gulerødder og kartofler.
Kom kødet tilbage i gryden, hæld vand ved, og lad retten
småsimre en times tid under låg.
Grønsagerne må gerne være let udkogte og kødet dejligt mørt.
Krydr gryderetten med salt, peber og lidt citron- eller
limesaft.
Tips: Kan også serveres med couscous eller ris.
Tagine-retter tilberedes almindeligvis i et lerfad med låg,
men en støbejerns-gryde med låg kan også bruges.