2000 g vildvinesteg
smør
2 gulerødder
1 lille løg
salt
peber
3 dl bouillon
Sauce:
4 dl af skyen
2 dl piskefløde
1 spsk vinaigre
1-2 spsk fransk sennep
2 spsk gele
evt. lidt kulør (soya)
jævning
Kødet brunes i en gryde i smør med gulerødder i skiver og det hakkede løg. Salt og peber tilsættes tillige med bouillon og under låg småsteger kødet i ca. 2 timer. Gennemstegt skal det være.
Så tages kødet op og skyen sies, hældes tilbage i gryden med piskefløde, eddike, sennep, gele og kulør.
saucen koger godt igennem, jævnes og smages til, kom gerne lidt ekstra smør i.
Servers med halve tomater letstegte i et ovnfast fad, grønne bønner og gerne kartoffelmospuffer, det er kartoffelmos, kogt i friture, de kan købes frosne lige til at varme. Men små faste pillekartofler er lige så godt.
Giv gerne en ikke for sød æblemos smagt til med friskrevet peberrod til, det er meget raffineret til vildsvin.