500 g strudsefileter
Marinade:
1 dl tør hvidvin
1 tsk salt
1 tsk peber
10 g smør
½ spsk frisk estragon
3 tsk reven citronskal
Sauce:
250 g østershatte
25 g smør
1 dl tør hvidvin
¼ l piskefløde 38%
3 spsk Maizena
1 tsk citronsaft
salt og peber
Tilbehør: Pasta og grønsager
Kødet marineres i hvidvinen i køleskabet i et par timer.
Smid ikke marinaden ud.
Kødet tages op af marinaden og gnides med salt og peber.
Det brunes godt på alle sider i en gryde.
Hvidvinen fra marinaden, finthakket estragon, citronskal, salt og peber kommes i gryden.
Kødet simrer ved svag varme i ca. 25 min.
Tages op og hviler tildækket sammen med saften i 15 min.
Sauce:
Svampene svitses kort i lidt smør, tilsæt hvidvin. Koges halvt ind.
Tilsæt nu fløden og saften fra de tildækkede strudsefileter, kog ind igen.
Jævnes evt. med lidt Maizena udrørt i vand.
Smages til med citronsaft, estragonblade og salt og peber.