ca. 1,2 kg strudsefilet
2 dl olivenolie
½ dl soya
1 spsk stødt ingefær
1 bakkechampignon el.Carl Johan svampe
¼ l fløde
kalvebouillon
Fileten lægges i marinade af olivenolie, soya, ingefær, peber og evt. lidt hvidløg.
Vend fileten heri og lad den stå i marinaden 1-2 timer.
Herefter lægges fileten i et ovnfast fad i en 200ºC forvarmet ovn i 40-45 min.
Fileten tages ud og overdækkes med alufolie i 20 min., således at saften fordeler sig.
Svampesauce:
Svampene skæres i tynde skiver og lægges på en varm tør pande.
Når væden er fordampet tilsættes lidt smør, salt og peber, lidt soya og lidt bouillon samt ¼ l fløde. Lad saucen koge op.
Fileten skæres i tynde skiver, anrettes med lidt sauce, broccoli og ris, evt. en blanding af sorte og hvide ris.