1 kg oksesteg eller kalvesteg – fx. tykkam eller bov.
2 spsk olie eller smør til stegning
Marinade:
2-4 dl rødvin
1 dl olie
3 spsk vineddike
1-2 dl vand
3 fed hvidløg
1 citron eller lime i skiver
2 løg – skåret i grove stykker
4 hele enebær
6 hele peberkorn
3 laurbærblade
1 hel frisk rød chilipeber
Sauce:
væden fra oksestegen
2 dl piskefløde
30 g Danablue ost
2 spsk ribsgelé
salt og peber
Maizena til jævning hvis der ønskes en tykkere sauce.
evt. kulør
* Tilberedning
Marinaden blandes og hælder over kødet (marinaden skal dække kødet) som dækkes til og stilles i køleskab i 1-2 døgn.
Kødet tages op af lagen og duppes tørt.
Marinaden sies.
Olien/smøres varmes i en gryde og kødet brunes på alle sider.
Marinaden hældes ved og bringes i kog.
Kødet småsimrer i 1-1½ time til kødet er mørt.
Kartoflerne skrælles og koges/bages.
Kødet tages op og dækkes til (trække i 10-15 minutter).
Bønnerne koges ”al dente” – der skal stadig være ”bid” i dem.
Stegeskyen bringes i kog og piskefløde, osten og gelé kommes i og smages til med salt og peber.
Saucen kan evt. jævnes.
Kødet skæres i skiver og retten er klar til servering.