4 gode oksekødsbøffer af filet
salt og peber
Marinade:
1 lille buket frisk salvie
1 kvist frisk rosmarin
1 lille buket frisk timian
1 tsk. sennep
1,5 spsk sojasauce
3 spsk. olivenolie
4 store søde kartofler eller alm. kartofler olivenolie
2 spsk. nigellafrø (jomfru i det grønne)
salt og peber
Kold urtesauce:
1,5 dl cremefraiche 18 eller 38 %
2-3 spsk mayonnaise
1 spsk hakkede blandede krydderurter
salt og peber
Hak de 3 krydderurter meget fint.
Pisk sennep, sojasauce og olie sammen.
Kom krydderurterne i (gem 1 spsk. til den kolde sauce).
Kom marinade og kød i en plastikpose og læg posen i køleskabet mindst 2 timer.
Masser kødet i posen med marinade, så marinaden bliver fordelt på kødet.
Skær kartoflerne i tynde både, og grill dem, pensl undervejs med olie.
Drys kartoflerne med nigellafrø, salt og peber.
Rør urtesaucen sammen.
Tag bøfferne op af posen, og kasser posen med den resterende marinade.
Grill bøfferne, og drys dem med salt og peber.
Server bøfferne med grillede søde kartofler og urtesauce.