Grønsagerne bliver her tilberedt som portionspakker. De dufter himmelsk, når de åbnes ved bordet.
4 kyllingefileter (ca. 600 g)
Marinade:
2 spsk olivenolie
3 spsk citronsaft
2 spsk flydende honning
1 spsk hakket, frisk timian eller 2 tsk tørret
3 fed finthakket hvidløg
1 tsk salt og 1 knsp. peber
Citron-mandelgrønsager:
2 stykker bagepapir (40x50 cm)
800 g nye kartofler i små stykker
1 courgette i små stykker
5 forårsløg i tykke skiver
500 g tomater i både
20 grofthakkede mandler
4 kviste frisk timian eller 2 tsk tørret
Salt og peber
Tænd ovnen på 200°C.
Pisk olie, citronsaft, honning, timian og finthakket hvidløg sammen med salt og peber. Tag ⅔ af marinaden fra til citrongrønsagerne og vend kyllingefileterne resten af marinaden.
Lad dem trække ½ time. Steg kyllingefileterne 2 min. på hver side på en varm slip let-pande og steg dem færdige i ovnen ca. 8 min.
Lad dem trække 10 min. inden de skæres i skiver.
Citron-mandelgrønsager
Fordel kartofler, grønsager, mandler og timian på de to stykker bagepapir og fordel resten af marinaden over grønsagerne.
Drys med lidt salt og peber og luk bagepapiret tæt om grønsagerne og sæt pakkerne på en bageplade.
Bag dem 40 min.
Server med de marinerede kyllingefileter.
Tips: Grønsagerne til citron-mandelgrønsager kan varieres efter udbud.
Til større portioner kan man evt. lave dem i et ovnfast fad med folie over.
Tilberedningstiden bliver så noget længere.
Kyllingefileterne kan også grilles 4-5 min. på hver side. Lad dem trække mindst 5 min. inden de serveres.
Grønsager pr. person: ca. 225 g