500 g kalvelever
Marinade:
5 cl balsamico eddike
5 cl vand
1 spsk hakkede friske rosmarinblade
1 tsk finthakkede laurbærblade
25 g smør
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Grønsager:
25 g smør
3 løg i halve ringe (ca. 250 g)
2 røde peberfrugter i halve ringe (ca. 250 g)
6 små tomater i kvarte (ca. 400 g)
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Tilbehør: 800 g kogte kartofler
Skær leveren i ca. 1 cm tykke skiver og rens dem for hinder og evt. årer.
Marinade: Bland eddike, vand og krydderurter i en plastikpose, egnet til madvarer. Kom leverskiverne i posen og luk den.
Vend godt rundt og lad leverskiverne marinere i køleskabet i ca. 1 time.
Lad smørret blive gyldent i en pande.
Tag leveren op af marinaden.
Steg leverskiverne ved jævn varme ca. 3 min. på hver side.
Drys med salt og peber og lad leveren hvile tildækket i et fad i ca. 10 min.
Grønsager:
Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Svits løg og peberfrugter i ca. 2 min. Tilsæt tomater, salt og peber.
Svits i yderligere ca. 2 min. og smag grønsagerne til.
Ved serveringen: Fordel lidt af de varme grønsager på leverskiverne.
Server resten af grønsagerne i en skål ved siden af.
Fryseegnet: Ja, grønsager