4 store, magre svinekoteletter
3 spsk (oliven)olie
3 spsk hvidvinseddike
1 fed knust hvidløg
2 spsk finhakket løg
¼ tsk salt
¼ tsk peber
¼ tsk salvie
¼ tsk rosmarin
¼ tsk basilikum
smør eller margarine
4 spsk cremefraiche
store løgringe
klippet persille
750 g store kartofler
3 spsk smør
salt og hvid peber
Tilbehør: salat
*
Bland olie, hvidvinseddike, hvidløg, løg og krydderier i en plasticpose og læg koteletterne i.
Knyt posen godt sammen og »massér« koteletterne lidt med marinaden.
Læg posen på et køligt sted i mindst 3 timer, hvis køleskab gerne natten over.
Stryg marinaden af koteletterne med bagsiden af en kniv, tør dem i køkkenrulle og steg dem på grillen eller i smør eller margarine - 4-6 minutter på hver side.
Anret koteletterne på opvarmet fad og læg 1 spsk cremefraiche og nogle rå løgringe på hver.
Drys med persille og server råstegte kartofler og salat til.
Råstegte kartofler:
Skræl kartoflerne og skær dem i tykke skiver, i terninger eller stave.
Brun smørret let i en lille bradepande eller lignende og kom kartoflerne i.
Drys med salt og hvid peber.
Stil panden ind i en 250°C varm ovn i ½-¾ time.
Vend dem forsigtigt 3-4 gange under stegningen.