Logo

Mandelglaseret mørksej med persillerodskompot og dildsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

600 g mørksejfilet
1 æggehvide
20 g mandler
2 stk persillerod
2 rødløg
1 kviste dild
2 spsk dijon sennep
2 spsk hakket dild
2 spsk olivenolie
½ fed hvidløg
salt og peber
1 smørklat

Mørksej:
Skær mørksejen i portionsstykker. Pisk æggehvide og 1 spsk dijonsennep sammen til en ensartet creme og fordel det på portionsstykkerne. Krydr med salt og peber og drys finthakkede mandler over. Stykkerne lægges i et smurt fad og bages i ovnen i 7-8 min. ved 200ºC. Overdæk med alufolie og lad fisken hvile i yderligere 3-5 min.

Persillerodskompot:
Rødløgene skæres i tynde strimler. Svitses på en pande i lidt olie i ca. 1 min. Skru ned for blusset og tilsæt en smørklat (kan evt. udelades) og persillerod, der er skrællet og skåret i fine tern. Lad det svitse i yderligere 2-3 min. Smag til med salt, peber og små dildstykker.

Kold dildsauce:
I en skål blandes 1 spsk dijonsennep, 2 spsk hakket dild, 2 spsk olivenolie og ½ fed presset hvidløg.

Server retten med asparges eller ovnbagte kartofler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.203 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her