Logo

Mørbradbøf med sesam

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

425 g mørbrad
100 g smør eller margarine
salt
peber
½ dl sesam
600 g kartofler
2 porrer
25 g smør
1 dl mælk

Salat:
300 g rødkål
3 cox Orange æbler
½ dl solsikkeolie
½ dl citrosaft

Afpuds mørbraden og skær den i 8 stykker, som bankes let med håndroden. Krydr med salt og peber og vend dem i sesam.
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem i 20 min uden salt. Rens porrerne og skær dem i ringe på skrå. Skyl dem og kog dem i letsaltet vand i 10 min. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem med en el-pisker. Tilsæt smør og mælk og smag til med salt. Hæld vandet fra porrerne og vend dem forsigtigt i mosen.
Brun mørbradbøfferne i halvdelen af den meget varme margarine og skru ned til svagt blus. Steg dem 3 min på hver side.
Anret kartoffelmosen på et varmt fad og garner med bøfferne.
Smelt resten af margarinen i fedtstoffet fra stegningen til det er smukt gyldent, og server det til bøfferne.
Skær rødkålen i tynde strimler og bland den med groft revne æbler. Rør olie og citronsaft sammen og vend salaten dressingen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.715 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her