425 g mørbrad
100 g smør eller margarine
salt
peber
½ dl sesam
600 g kartofler
2 porrer
25 g smør
1 dl mælk
Salat:
300 g rødkål
3 cox Orange æbler
½ dl solsikkeolie
½ dl citrosaft
Afpuds mørbraden og skær den i 8 stykker, som bankes let med håndroden. Krydr med salt og peber og vend dem i sesam.
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem i 20 min uden salt. Rens porrerne og skær dem i ringe på skrå. Skyl dem og kog dem i letsaltet vand i 10 min. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem med en el-pisker. Tilsæt smør og mælk og smag til med salt. Hæld vandet fra porrerne og vend dem forsigtigt i mosen.
Brun mørbradbøfferne i halvdelen af den meget varme margarine og skru ned til svagt blus. Steg dem 3 min på hver side.
Anret kartoffelmosen på et varmt fad og garner med bøfferne.
Smelt resten af margarinen i fedtstoffet fra stegningen til det er smukt gyldent, og server det til bøfferne.
Skær rødkålen i tynde strimler og bland den med groft revne æbler. Rør olie og citronsaft sammen og vend salaten dressingen.