En super hyggelig italiensk inspireret middagsret. Begynd i
lidt god tid, da polentaen lige skal køles af, før den skal steges. Polenta
smager ikke af så meget i sig selv så den kræver noget godt tilbehør som her. Til
6 personer
#
Polenta:
200 g lyn-polenta
6 dl kogende vand
1 dl olie
2 spsk friske timianblade
salt og friskkværnet peber
olie til stegning
Endvidere:
150 g pancetta i små tern (bacon kan også bruges)
olie til stegning
3 kviste frisk rosmarin
2 svinemørbrad skåret i bøffer
salt og friskkværnet peber
100 g lyse rosiner
50 g pinjekerner
Tilbehør:
en grøn salat
*
Kom polentaen i en gryde, og rør vandet i ved svag varme.
Rør derefter olie, timianblade, salt og peber i.
Tag polentaen af, når den bobler.
Hæld den i en rugbrødsform med bagepapir. og lad den stå,
til den er kold.
Kan sagtens laves dagen før, og gemmes i op til 4 dage i
køleskabet.
Kom olie på en pande, og steg pancettaen, til den er gylden.
Tag den af panden med en hulske.
Kom derefter rosmarin og mørbrad bøffer på panden, og drys
med salt og peber, når de er blevet vendt.
De skal stege omkring 12 minutter i alt.
Tag mørbrad bøfferne af panden, og steg derefter rosiner og
pinjekerner.
Tilsæt i sidste minut den stegte pancetta.
Skær polentaen i skiver på 1 cm, og steg dem på en pande i
olie i et par minutter på hver side.
Anret mørbrad bøfferne ovenpå polentaen, og læg den ristede
rosin/pinjekerneblanding på toppen.
Server med en sprød grøn salat til.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin