Mørbradbøf med Karry-asparges
Asiatiske krydderier som karry og kokos sætter ikke bare fut i de milde asparges og gulerødder, men også i stofskiftet
500 g hvide asparges
250 g friske gulerødder i bundt
1 løg
1 rød chili
20 g smør
2 spsk karry
1,25 dl grønsagsfond
2 dl kokosmælk
1-2 spsk limesaft
salt og hvid peber
4 mørbradbøffer à 60 g
1 spsk olie
*
A. Skræl aspargesene og gulerødderne.
Skær eller bræk de træede ender af aspargesene af.
Hak løget. Halver chilien, udkern den og skær den i små terninger.
B. Smørret smeltes i en gryde.
Løg og chili steges glasagtige.
Asparges og gulerødder tilsættes og svitses med et øjeblik.
Drys karry over og hæld grønsagsfonden ved.
Lad grønsagerne koge under låg ved middel varme i 12 minutter.
Kokosmælken tilsættes, og det hele koges uden låg i 3 minutter.
Der krydres med limesaft, salt og hvid peber.
C. I mellemtiden drysses mørbradbøfferne med salt og peber og stikkes eventuelt på spid.
De steges på en pande i varm olie i 3-4 minutter på hver side og serveres til grønsagerne.
Pr. portion: 32 g protein. 33 g fedt. 11 g kulh. = 469 kcal-1966 kj
Tips: Det er blandingen, der gør det; KARRY Det aromatiske gule pulver er en blanding af op til 20 forskellige krydderier eller mere: deriblandt gurkemeje, ingefær, kardemomme, peber, koriander, allehånde, paprika, kanel, muskat, spidskommen og bukkehornsfrø. Alt efter sammensætning smager den mildt eller stærkt.
--
Skovmærkegelé med jordbær
I Tyskland kalder man den gode gamle bævrende dessertgelé for "Götterspeise" - altså en spise for guderne! (købes i Tyskland)
Til 4 portioner: Tilberedning: 30 min. (plus tid til afkøling)
5 blade husblas
2,5 dl æblesaft
2,5 dl hvidvin (til børn kun æblesaft)
80 g sukker
400 g jordbær, små
1 håndfuld skovmærke
*
A. Læg husblassen i blød.
Kog frugten i saft og vin 1-2 minutter.
Kom de opblødte husblas, sukkeret og citronsaften op i en skål.
Rør rundt så alt sukker og husblas opløses.
B. Dessertgeleen fyldes på 4 glas sammen med jordbærrene og stilles koldt i yderligere 2-3 timer.
Vaniljesauce passer til.
Pr. portion: 3 g protein, 1 g fedt, 32 g kulh. = 197 kcal (826 kj)
Tips: En gelé laves af 1 blad husblas, 1 dl saft og 100 gram frugt/bær.
Sukker blandes i efter behag. Det meste frugtgele har godt af at få tilsat lidt citron, for at give det lidt bid, fx 1 tsk per dl saft.
Du kan ikke lave gelé af frisk kivi og ananas saft. Der er enzymer i, som ødelægger geleringsevnen. Så de skal koges først.