1 kg afpudset mørbrad
1 tsk stødt ingefær
¼ liter friskpresset appelsinsaft
¼ liter vand el bouillon
2 fed hvidløg presset
evt. Maizena til jævning
2-3 små courgetter
kogte løse ris
1 pakke frosset spinat (Hel) el ½ kg frisk spinat
20 g smør
salt
persille
Den afpudsede mørbrad skæres i 2-3 cm. tykke skiver, der bankes i hånden og brunes i smør.
Krydres med ingefær, salt og peber.
Hold kødet varmt i et fad.
Kog panden af med appelsinsaft, bouillon og fløde.
Pres hvidløg over og smag saucen til.
Jævnes evt. med lidt ekstra fløde.
Hæld lidt af saucen over mørbradstykkerne.
Hold resten varmt.
Tilbehør:
Kog risene. Kom en lille klat smør og den smørdampede, grofthakkede spinat i.
Tryk ris/spinat blandingen ud i små toppe fra smørsmurt kop eller form, og vend den ud med et snuptag.
Anrettes ved siden af kødet.
Lad de rensede courgetter snurre svagt i lidt smør tilsat lidt bouillon.
Serveres drysset med lidt friskhakket persille.
Hertil en let rød- eller rosévin.