Mørbrad Florentine
1 stor svinemørbrad
smør eller margarine
salt og peber
1 løg
500 g frisk spinat
¼ tsk reven muskat
100 g Emmentaler
4 maskinskårne skiver røget bacon
Tilbehør: groft brød eller kartoffelmos med knust bacon i.
*
Puds mørbraden af og skær den i tykke skiver.
Brun dem hurtigt i smør eller margarine på panden og tag dem op.
Drys med salt og peber.
Kom mere fedtstof på panden og tilsæt det hakkede løg.
Vend det et par minutter, men lad det ikke tage farve.
Kom den skyllede spinat på panden lidt efter lidt og lad den falde sammen.
Drys med salt, peber og reven muskat.
Læg spinatblandingen over i et velsmurt, ildfast fad og anbring kødskiverne herpå.
Dæk med den høvlede ost og læg lidt klippet bacon over.
Stil fadet ind i en 275°C varm ovn i 10-15 minutter.
Server groft brød til.
Fransk mokkamousse
2,5 l piskefløde
4 spsk pulverkaffe
sukker
2 æggehvider
lidt mørk chokolade
*
Pisk fløden meget, meget stiv med pulverkaffen og smag til med sukker.
Pisk æggehviden meget stiv og fold den i fløden - det går bedst med en dejskraber.
Fordel blandingen i afkølede portionsglas og drys med lidt reven chokolade.