600 g udbenet lammekød, hals
50 g stribet flæsk
2 store løg
1 porre
1 grøn peberfrugt
1 syrligt æble
3 spsk olie
1 spsk kinesisk sojasauce
1 spsk mangochutney
1 tsk karry
½ l. varm bouillon
1 spsk hvedemel
Skær lammekødet i store terninger og flæsket i små.
Løgene pilles og skæres i ringe.
Porren skylles grundigt og skæres i skiver .
Peberfrugten skylles, befris for ribber og kerner og skæres i strimler.
Æblet skrælles ikke, men skæres i kvarte, udkernes og skæres
derefter i skiver .
Lad 1 tsk olie blive varm på en stegepande.
Lad først flæsket stege gennemsigtigt heri og lad derefter kødet brune
godt.
Varm resten af olien i en gryde og lad løgringene gyldne heri.
Tilsæt porre, peberfrugt og æble.
Alt krydres med kinesisk sojasauce, mangochutney, karry og salt, og den
varme bouillon hældes over.
Til sidst kommes det brunede lammekød i gryden sammen med
flæsketerningerne, og alt snurrer mørt under låg og for svag varme i
40-45 minutter.
Rør melet ud i en smule vand og jævn retten hermed.
Hertil passer løse ris.