1 flæskesteg, ridset
groft salt, friskkværnet peber
1 løg i grove stykker
frisk timian
hvidløgsfed, knuste med en kniv
hele nelliker
laurbærblade i mindre stykker
Flæskestegen inden den kommes i ovnen
Rids sværen på flæskestegen dybt nok - men heller ikke for dybt!
Vær sikker på at det grove salt kommer godt ned i rillerne, det er det der skal hjælpe med at gøre sværden lækker sprød.
Bræk laurbærblade i mindre stykker og sæt dem i nogle af rillerne, sammen med lidt hele nelliker.
Krydr med groftkværnet peber og kom stegen i et fad.
Hæld vand ved, så det står lidt op ad stegen og kom så grove stykker af løg, let knuste hvidløgsfed og frisk timian i.
Sæt det i ovnen ved 125°C i 4 timer.
Giv det evt. lidt højere varme til sidst, hvis sværen ikke er helt sprød - eller sprød nok. Jeg brugte ikke grill, men skruede bare op på 250°C og lod den stå der lidt, så begyndte sværen at boble og blev super sprød!!
Lad den stå lidt inden den skæres ud i skiver.
Den færdige flæskesteg
Husk at bruge stegeskyen til sauce.
Sigt den, skum den og kog den lidt ind.
Jævn den med lidt meljævning, smag den til og du har den skønneste sauce til flæskestegen.
Rosenkål med bacon:
1 bakke friske rosenkål
salt, friskkværnet peber
1 pakke bacon i tern
saft af 1 appelsin
1 spsk akaciehonning
2 fed hvidløg, finthakket
Skyl rosenkålene godt og skær stokken af.
Fjern de yderste blade og skær dem i kvarte eller halve, alt efter størrelse.
Varm en pande op og svits bacon, til det er næsten færdigt (sprødt og gyldent).
Kom rosenkål og hvidløg ved, krydr med salt og friskkværnet peber og steg videre.
Når rosenkålene begynder at tage farve, presses saften af 1 appelsin ud over og der kommes honning ved.
Lad det koge ind ind, smag til og server.