Denne lækre gratin fra det solrige Provence indeholder lam,
salvie samt typisk provencalske urter. En herligt velsmagende ret! Alt i et
• Hvis du erstatter halvdelen af fløden med mælk bliver
gratinen mere mager.
• Salvie fremmer fordøjelsen.
Forberedelse 50 min. Tilberedning 50 min. 4 Portioner
# Råvarer til Lammegratin som i Provence:
400 g lammekød fra kølle eller bov
2-3 spsk hvedemel
2 spsk olie
2 fed hvidløg
salt og peber
1 tsk provencalske krydderurter
9-10 melede kartofler
smør eller margarine til fadet
reven muskat
salvieblade
1¼ dl fløde,13%
1¼ dl letmælk
50 g reven emmenthaler ost
30 g smør eller margarine
* Fremgangsmåde:
1 Skær lammekødet i tynde skiver.
Vend skiverne i melet.
Opvarm olien på en pande og brun kødskiverne på begge sider.
2 Pil og hak et fed hvidløg og krydr kødet med hvidløg,
salt, peber og provencalske urter.
3 Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Pil det andet fed hvidløg og del det på midten.
Gnid fadet med hvidløg og smør det med fedtstof.
4 Sæt ovnen på 225 °C. Dæk bund og sider af fadet med
kartoffel- skiver. Krydr med salt, peber og re- ven muskat. Læg kødet på og
nogle salvieblade. Læg resten af kartofler- ne ovenpå og krydr igen med salt,
peber og muskat.
5
Bland fløde og mælk
og hæld det over gratinen. Drys med osten og fordel fedtstoffet henover. Stil i
ovnen i ca. 50 min. eller til kartoflerne er møre. Hak resten af salviebladene
og drys dem over gratinen. Server straks.
Tips & råd
Anvend et rivejern når du skal skive kartoflerne.
Skiverne bliver lige tykke og kartoflerne bliver dermed
færdige samtidig.
Når du vender kødet; mel bliver overfladen sprød. Melet
indvirker ikke direkte på smag- en, men det gør at kødet får en saftig
konsistens.
PR. PORTION: Energi: Kcal 548 = kJ 2305
Kulhydrat 37 g Protein 28 g Fedt 32 g (53%) Fibre 4 g