450 g lammehals uden ben
4 tomater
1 kg frisk spinat
1 spsk korianderfrø
1 spsk spidskommen
1 løg
3 spsk ghee
1 kanel, hel
1 laurbærblad
5 nelliker
4 store, sorte kardemommekapsler
ca. 40 g frisk ingefær
5 fed hvidløg
2 rødechili
1 ½ dl vand
salt og peber
frisk lime
Skær kødet i terninger (ca. 5 x 5 cm).
Flå tomaterne og rens og skyl spinaten.
Stil den til afdrypning i et dørslag.
Stød koriander og spidskommen i en morter (eller en kværn).
Pil og hak løget.
Varm ghee’en op i en sauterpande og steg løget gyldent heri.
Tilsæt finthakket hvidløg, ingefær og chili samt kødet, de stødte og de hele krydderier.
Lad det stege lidt.
Hak tomaterne og tilsæt dem og lad retten stege i yderligere 6-7 min.
Hæld vandet ved, tilsæt lidt salt og peber og lad retten simre i 3 kvarters tid.
Hak spinaten groft og bland den i retten.
Lad den simre yderligere i 10 min.
Smag til med limesaft samt salt og peber.