Lækker ret til gæster i haven - eller bare en ekstra festlig
lørdagsmiddag. Lammeculotte er virkelig en lækker delikatesse og her er en
skøn opskrift + tilberedningsvejledning til både grill og ovn.
4 personer. Arbejdstid: 15-30 min. Samlet tid: 60 min.
# Ingredienser
2 lammeculotte
1 spsk olie til stegning
½ blomkålshoved
½ l sødmælk
1 tsk salt
1 tsk. peber
25 g smør
1 håndfuld søde ærtetoppe
*
Del blomkålen i mindre stykker og kog dem møre i mælk.
Tag blomkålen op med en hulske og blend det til en fin puré
sammen med salt, peber og en stor klat smør, tilsæt eventuelt lidt af
mælkekogelagen.
Hold det varmt i en gryde
Fjern overskydende fedt og sener fra culotterne og rids
fedtlaget.
Opvarm ovnen til 180 °C
Krydr med salt og peber og brun culotterne godt af i lidt
olie på en opvarmet pande i nogle minutter på hver side.
Sæt panden med culotter i ovnen og steg videre 12-15
minutter eller indtil kernetemperaturen er cirka 65 °C, så er den rosa.
Tag panden ud, flyt culotterne over på en rist eller en
tallerken og lad dem hvile cirka 10 min før udskæring.
OBS: Sørg for at skære på tværs af kødfibrene
Anret blomkålspuréen på tallerkener med skiver af culotte og
pynt med plukkede ærtetoppe.
Hvis årstiden er til det kan der også anrettes med skovsyre
og/eller ramsløgblomster
Tip: Hæld stegefedtet fra panden og kog panden af med lidt
vand og rødvin og pisk en klat smør i, så er der en lille hurtig glace til
retten.