1 lammebov
smør eller margarine
salt
peber
herbes de Provence eller ½ tsk timian
¼ tsk rosmarin
¼ tsk salvie
5 knuste enebær
2 fed.hvidløg
Kartoffelgratin:
750 g skrællede kartofler
3 dl reven ost
1 ½ tsk salt
1 tsk stødt timian
2 dl piskefløde
Hvidløget skæres i splinter, og kødet spækkes hermed.
Lav små lommer langs hinder og ben.
Krydderurter og enebær blandes i blødgjort fedtstof, og denne blanding smøres på kødet.
Der drysses med salt og peber.
Kødet steges på risten til bradepanden i ovnen ved 200°, ca. 1 time.
Kartoflerne skæres i tynde skiver og lægges lagvis med ost og krydderier i en ovnfast skål.
Hæld fløden i fadet og sæt dette ovnen samtidig med stegen, til kartoflerne er møre og overfladen gylden.
Kartoffelgratinen bliver færdig nogenlunde samtidig med stegen.
Lad stegen stå ca. 10 min. under folie inden den skæres for.