500 g hakket lammekød
1-2 fed hvidløg, knust
1 æg
½ tsk stødt kanel
¼ tsk stødt allehånde
½ dl mynte, friskhakket
olie til stegning
Salat:
3 dl couscous
3 dl vand
1 dl lyse rosiner
½ dl pinje- og/eller pistaciekerner
2 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
½ agurk
3 store tomater
3 forårsløg fintsnittede
1 lille bdt dild, hakket
1 bundt frisk mynte
Bland kødet med hvidløg, æg, kanel, allehånde, mynte, salt og peber.
Form farsen til 8 lige store kødboller, sæt dem på spid og steg dem ca. 10 minutter ved middel varme, vend dem jævnligt.
Kom couscous i kogende vand, sluk for varmen, og lad det trække 5 minutter under låg.
Smuldr couscousgrynene løse, og bland med rosiner, pinje- og pistaciekerner, olivenolie og citronsaft.
Skræl agurken, fjern kernerne, og skær den i tern.
Fjern kernerne fra tomaterne, og skær kødet i tern.
Bland agurk, tomat, forårsløg og hakkede krydderurter med couscous, og smag til med salt og peber.
Server ristede pitabrød til.