Karrydressing:
1 dl krydret mayonnaise fx Miracle Whip
2 spsk vand
1 tsk friskpresset citronsaft
½ tsk fintrevet citronskal
½ tsk madraskarry
50 g rosiner (ca. ¾ dl)
2½ dl forkogte couscousgryn (ca. 200 g)
¼ tsk knuste safrantråde
25 cl kogende vand
1 spsk smør og olie
400 g afpudset lammemørbrader (ca. 5 stk)
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
2 squash i mindre stykker (ca. 450 g)
150 g sukkerærter i skrå stykker
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Karrydressing: Rør mayonnaise sammen med de øvrige ingredienser.
Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Bland couscousgryn og safran sammen i en skål.
Hæld det kogende vand over og lad grynene stå i 5-10 min. - rør med en gaffel et par gange mens couscousgrynene trækker.
Lad smør- og rapsolien blive gylden i en sauterpande.
Drys de 5 mørbrad med salt og peber og steg dem på alle sider i ca. 5 min.
Tag mørbraderne op og hold dem varme.
Skru op til kraftig varme og steg squashstykkerne i ca. 2 min.
Tilsæt sukkerærter, salt og peber.
Steg i yderligere ca. ½ min. og smag grønsagsblandingen til.
Ved serveringen: Skær mørbraderne i mindre stykker og anret dem på tallerkener sammen med couscous og grønsager.
Server karrydressingen i en skål ved siden af.
Energiindhold pr portion 2013
Energifordeling: Protein: 25%, Kulhydrat: 48%, Fedt: 27%
Fryseegnet: Ikke afprøvet, Tilberedningstid: 30 min 4 personer
Iset ingefærsuppe med lun kompot
Dessert til 4
Dagen før:
skal af 1 citron
4 dl vand
200 g sukker
1,5 spsk fintrevet frisk ingefær
440 g kvark 1%
Lun kompot:
2 skrællede faste, modne pærer i tern (ca. 180 g)
1½ spsk sukker
1½ spsk vand
2 appelsiner (ca. 550 g)
3 spsk friskpresset citronsaft
¾ spsk majsstivelse , fx Maizena
1 spsk orangelikør, fx Cointreau
Pynt: friske citronmelisseblade
Dagen før: Kog citronskal, vand, sukker og ingefær i en gryde ved svag varme og under låg i ca. 20 min.
Si sukkerlagen ned i en metalform (ca. 2 liter) og stil sukkerlagen tildækket i fryseren i ca. 2 timer.
Rør Kvark og den letfrosne sukkerlage sammen til den er glat.
Dæk atter formen og frys blandingen i mindst 20 timer.
Stil den frosne suppe til optøning på køkkenbordet ca. 2½ time før serveringen.
Lun kompot:
Kog pæretern, sukker og vand ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form.
Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med - gem saften (ca. 3 spsk).
Bland citron- og appelsinsaft og rør Maizena i.
Rør jævningen i kompotten og lad den koge ved svag varme i ca. 1 min.
Tilsæt orangelikør og appelsinfileter og smag til.
Ved serveringen: Pisk suppen med en håndmixer i ca. 10 sek.
Anret suppen i iskolde tallerkener med lidt af den lune kompot.
Server resten af den lune kompot til.
Fryseegnet: Nej
Energiindhold pr portion 1573 /6290 kJ
Energifordeling: Protein: 14%, Kulhydrat: 80%, Fedt: 4%, Alkohol: 2 %, Tilberedningstid: 60+ min