Lam i kål er en nem, billig og nærende ret. At den er blevet en klassiker, hænger sikkert sammen med at kål og lam klæ’r hinanden så godt. Når retten som her pakkes i hele kålblade, fremtræder den også smukt. Krydderier og grønsager kan varieres efter smag og behag og hvad køleskabet indeholder.
500 g lammebov i strimler
1 hvidkål eller savoykål
2 porrer i mønter
2 gulerødder i mønter
¼ selleri i tynde staver
2 dl æblemost
1 spsk kommen
Blade fra 1 lille bundt timian
Smør til fadet
Persille
Tænd ovnen på 200°C.
Tag så mange blade af kålhovedet at de kan danne bund, sider og top i et ildfast fad, snit resten af kålen fint.
Blancher de hele kålblade og den snittede kål i rigeligt letsaltet vand i 2 min. Smør et ildfast fad og læg kålblade i bunden og op ad siderne.
Bland snittet kål med porrer, gulerødder, selleri, kommen, timian, salt og peber. Læg skiftevis et lag grønsager og et lag lammekød i fadet, slut af med grønsager og hæld æblemosten over.
Luk med et lag kålblade og læg låget til det ildfaste fad på.
Stil det i ovnen 1 ½ time.
Server med masser af friskhakket persille, grov sennep og humpler af rugbrød.
Grønsager pr person: Ca. 375 g