1 kg laksetournedos
2 spsk smør
2 spsk olie
Fyld.:
½ savojkål
½ citron
2 spsk smør
Sauce:
2 dl fiskefond
2 dl hvidvin
1 spsk madagaskarpeber
2 spsk hakket skalotteløg
2 spsk Maizenamel
2 dl cremefraiche 38 %
1 æggeblomme
Garniture.:
Resten af savojkålen
½ citron
Læg savojkål i midten af tallerknen, laksetournedos ovenpå med saucen omkring.
Befri laksefileten for skind og ben. Skær nogle strimler på langs af fileten (20 cm. lange og 2-3 cm. brede)
Snit savojkålen og sautér den i en gryde med smør, salt og peber.
Bøj laksestykkerne sammen, så de danner ringe. Fyld savojkålen i midten. Fæst enderne med en tandstik. Sørg for at skindsiden vender ud. Skær noritangen i passende strimler inden du vikler den om laksetournedoserne.
Reducér fiskefond, hvidvin, skalotteløg og madagaskarpeber til det halve. Si peber og løg og gem det. Jævn suppen med Maizena og vend sammenpisket cremefraiche og æggeblomme i saucen. Blend evt. saucen kommes tilbage i gryden men må herefter ikke koge. Kom løg og peberkorn i inden servering.
Steg tournedoserne på panden. Sautér resten af savojkålen i en gryde med smør, salt og peber.