400 g laksefilet
olie
4 porrestykker
4 tandstikker
160 g jordskokker
1 spsk kapers
1 spsk hakket dild
2 spsk piskefløde
1 tsk kapersvand
salt
peber fra kværn
porrestrimler
olie
dildkvist
Laks ordnes til filet, fri for skind og ben. Laksefileten skæres i fire stykker og stykkerne lægges ned. Den tynde ende drejes stramt rundt med skindsiden indad. 4 porrestrimler laves i bredde og længde som tournedos. De blancheres og lægges rundt om laksestykkerne. De holdes sammen af én tandstik på hver tournedos.
Fisken steges i olie ved mellemvarme, ca. 6 minutter i alt.
Jordskokker skrubbes med børste og skæres i tynde skiver. Koges møre i fløde tilsat kapersvand. Tilsmages med salt og peber.
Porrerne skæres i tynde strimler, skylles og tørres. De steges i olie til de er sprøde og gyldne. De drysses med salt.
Kapers og hakket dild tilsættes saucen lige før servering.
Anretning:
Anrettes med rosetter af jordskokker på midten af tallerkenen. Herpå laks toppet med frites af porre og pyntet med frisk dildkvist.
Serveres med hjemmebagt kuvertbrød.
Tips: Krydderurter tilsættes saucer/supper lige før serveringen ellers mister de farven.