Spis noget godt i aften ...
75 g kvark
4 æg
havsalt
3 spsk olivenolie
175 g hvedemel
1 top tsk bagepulver
250 g laksefilet
2 dl piskefløde
1 bundt persille, dild og purløg
*
A. Ælt kvark, 1 æg, ½ tsk salt, olie, mel og bagepulver sammen til en glat dej og pres den ud i et tærtefad med en diameter på ca. 25 cm.
Pres også dejen op ad kanten.
B. Skyl laksen, dup den tør og skær den i strimler.
Pisk resten af æggene og fløden. Krydr med salt.
C. Skyl krydderurterne og hak dem fint.
Fordel laks og krydderurter på dejen og hæld æggeblandingen over.
D. Bag tærten i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i 30-35 min.
Tips: I stedet for laks og krydderurter kan man også komme 75 g skinke i tern og 30 g revet ost i quichen. Eller prøv en blancheret fennikel i strimler og 100 g svitset kalkunbryst i strimler. Skift fløden ud med let- eller minimælk og spar 73 g fedt.
Pr portion 2878/688 kJ/kcal. 29 g protein. 43 g fedt. 36 g kulhydrat. 3 g fibre