4 skiver laks ca. 2 cm tykke
1 tsk salt
1 dl hvedemel
2 spsk smør
Morkelsauce af:
300 gram friske morkler eller 1 dåse morkler i vand
2 spsk smør
4 spsk hvedemel
2 dl vand
½ grønsagsbouillonterning
2 dl piskefløde
½ tsk salt
hvid peber
½ tsk paprika
½ tsk timian
Begynd med morkelsaucen, den kan laves flere timer i forvejen.
Bruges morkler fra dåse, hældes væden fra.
Skyl morklerne i koldt vand og lad dem dryppe af.
Friske morkler renses og skylles.
Hak morklerne meget fint.
Smelt smør i en gryde og lad det få lidt farve.
Tilsæt morklerne, rør lidt rundt og svits dem et øjeblik, så det meste af
væden fordamper.
Strø hvedemel over, rør rundt og tilsæt vandet.
Lad det hele koge op under stadig omrøring.
Tilsæt derefter bouillonterning, fløde, salt, peber, paprika og timian.
Lad saucen simre under låg i 5 minutter.
Smag eventuelt til med salt og timian.
Skrab lakseskiverne med en bordkniv, så de løse skæl ryger af.
Strø salt over skiverne og lad dem ligge 5 – 10 minutter.
Vend lakseskiverne i hvedemel og ryst overflødigt hvedemel af.
Kom smør på en pande og lad det få lidt farve.
Kom lakseskiverne på panden og steg dem i 4–5 minutter på hver side.
Læg lakseskiverne på varme tallerkener og hæld saucen over.
Server fx. laksen med kogte kartofler og smørdampet spinat.