600 g laks
50 g sesamfrø
1 dl olivenolie
3 fed hvidløg
3 skalotteløg
1 stang vanilje
2 spsk hot mango chutney
1 spsk karry
2 dl kraftig mørk øl
2 bdt thai asparges
2 grønne courgetter
2 avocado
1 lime
50 g cashew nødder
200 g jasminris
Skær laksen i 4 lige store stykker. Krydr laksestykkerne med salt og peber, vend dem i sesamfrø, brun dem af i olie, tag dem op og læg dem på fedtsugende papir. Hak hvidløg og skalotteløg fint. Hvidløg, skalotteløg, vaniljestang, mango chutney, karry og øl koges sammen i wokken. Kog risene efter anvisningen på pakken. Skær thai asparges, courgetter og avocado i passende stykker. Skær limefrugten i skiver.
Vend asparges, courgetter, avocado, limeskiver og cashewnødder i saucen, indtil det hele er mørt. Læg laks og ris tilbage i wokken og server straks.