Laksestykkerne
tilberedes i den lyse sauce sammen med frisk spinat og forårsløg. Saucen har et
strejf af citron, og retten rundes af med rejer og frisk løvstikke.
4 personer.
Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 15 min.
#
2½ dl piskefløde
¾ dl hvedemel
4 dl
grønsagsbouillon
250 g laksefilet
200 g spinat
1 bundt forårsløg
1 økologisk citron
200 g rejer
salt og peber
Tilbehør:
1 håndfuld løvstikke
kogte nye kartofler
*
PISK fløde og mel
sammen i en stor, bredbundet gryde.
Spæd med bouillon,
og kog op under omrøring.
Kog saucen sagte
under jævnlig omrøring i 5 min.
SKÆR laksen i store
terninger (ca. 3x3 cm).
SKYL og slyng
spinaten. Rens forårsløgene, og skær dem i stykker på 2-3 cm.
KOG forårsløgene i saucen
i 2 min., og tilsæt ca. 1 tsk fintrevet citronskal.
VEND forsigtigt
spinat og laks i saucen, mens den simrer, og varm igennem til spinaten begynder
at falde sammen.
DRYS med rejer, og
lad derefter saucen simre i 1-2 min. uden at røre.
Smag til med
citronsaft, salt og peber.
DRYS lidt
grofthakket løvstikke over retten, og server med kogte kartofler.
TIPS: Løvstikke er
en krydderurt, som smager af selleri, porre, persillerod og timian - derfor
kaldes den også bouillonurt eller maggiurt. Smagen kan være ret kraftig, så den
skal bruges med måde.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin