Laksefrikadeller med ærter er en lækker og meget velsmagende
opskrift på laks, som gør det nemt for hele familien at spise fisk på en sund
måde.
Til 4-5 personer Tilberedningstid: ca. 30 minutter
#
2 ds (à ca. 200 g) laks naturel
10-15 saltkiks
1 æg
1 mellemstort løg
2 spsk mælk
½ citron
75 g smør
½ spsk hvedemel
2½ dl mælk
200 g frosne ærter
salt og peber fra kværn
evt. reven muskatnød
*
1. Hæld laksen fra dåserne ned i en si.
Skil kødet i flager med en gaffel. Kom det i en stor skål.
2. Tilsæt knuste saltkiks, ægget, det finthakkede løg samt
mælk og citronsaft.
Rør det til en fars, der smages til med salt og peber.
3. Form farsen som til frikadeller, der steges i 50 g smør
på en pande.
De skal være gyldenbrune på begge sider.
Om nødvendigt tilsættes mere smør.
4. Smelt 25 g smør i en kasserolle, rør melet i og spæd med
mælken, til saucen er jævn.
5. Kom de frosne ærter i og lad saucen koge, til ærterne er
møre.
Smag til med salt og peber og muskatnød.
6. Anret laksefrikadellerne på et varmt fad og øs lidt af
saucen over.
Server resten i en sauceskål.
Der hører kogte kartofler eller grovbrød til denne ret.
Variation:
Du kan også servere en sennepssauce til laksefrikadellerne.
Smag til med sød sennep, evt. kan du koge frosne mini-løg i
saucen i stedet for ærter.
Saucen kan tilsættes lidt hakket persille eller dild for at
give den farve.