1 appelsin
120 g tørret abrikoser
2,5 dl appelsinsaft
2 tsk grov sennep
1,2 dl fiskebouillon
3 tsk Maizena
2 spsk fiskebouillon
1,2 dl cremefraiche
1 spsk hakket purløg
800 g laks i 4 skiver
Smør eller olie til stegning
Salt
Peber, friskkværnet
Skær den orange skal af appelsinen og skær i lange tynde strimler. Skær abrikoserne i tynde strimler. Bland de tørrede abrikoser, sennep, appelsinsaften og skal i en mellemstor gryde og varm det igennem i ca. 3 minutter, eller til abrikoserne er bløde. Rør fiskebouillonen i. Rør Maizena i en lille skål med fiskebouillon, indtil det er jævnt. Kom det i gryden og rør i 2 minutter eller indtil saucen er tyk. Kom cremefraiche og purløg i, og rør ved svag varme uden at saucen går i kog. Krydres med salt og peber.
Steg fisken på en varm pande i smør eller olie til den er gylden og sprød. Krydres med salt og peber. Kom de varme fiskestykker i et fad og hæld saucen over og server straks med groft brød til.