Har du nogen sinde prøvet at stege agurker? Det må du endelig prøve! Sammen med lakseterninger, lidt fløde og grov fiskesennep er det en drøm …
1 agurk, ca. 500 g
1 lille løg
1 spsk olie til at stege i
2 tsk hvedemel
1½ dl piskefløde
2½ dl grønsagsbouillon
2-3 tsk grov fiskesennep
350 g laksefilet, uden skind
salt, peber og lidt citronsaft.
¼ bundt bredbladet persille
*
A. Agurken skrælles og halveres.
Skrab kernerne ud med en ske og skær agurken i brede halve ringe.
Løget skæres i fine terninger.
1 spsk olie varmes op på en pande, og løget svitses deri.
Agurken kommes i og steges med i 2 minutter.
2 tsk hvedemel strøs over og det steges et øjeblik.
B. Piskefløde, grønsagsbouillon og grov fiskesennep kommes i og steges under låg ved middel varme i 8 minutter.
Laksefileten skæres i 2,5x2,5 cm store terninger.
De kommes på panden til agurkerne, og det hele steges videre i 7-8 minutter.
Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
C. Bredbladet persille hakkes fint og vendes i lakse-agurke-retten før den serveres.
Pr. portion: 37 g protein, 39 g fedt, 12 g kulh. = 546 kcal 2282 kj